Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/12/2018
11:30 - 12:30

Locatie
HILL

Categorieën


Wijsheid:  Hoe ziet een wijs leven eruit?

Deze zondag het slot van de serie over wijsheid. Waarom dit thema?

Omdat we in een cultuur leven waarin we meer dan ooit wijsheid nodig hebben. Onze westerse cultuur  wordt wel getypeerd door ‘hypermoderniteit’ (TROUW, 2 december 2018). Dat houdt in: ons leven wordt steeds meer ons eigen project.  Alles wat je bereikt, is jouw hoogst eigen keuze, je eigen prestatie en dus ook verdienste. Dat creëert een enorme druk. Want als het fout gaat, is het ook helemaal jouw eigen schuld. Om dan de juiste keuzes te maken, heb je wijsheid nodig.

Na toespraken over de inhoud van wijsheid (wat is het?) en de route naar wijsheid (hoe ontwikkel je het?), staan we nu stil bij deze vraag: hoe herken je een wijs leven? Je zou kunnen zeggen dat we op zoek gaan naar de ‘identity markers’ van een wijs leven.  ———————————————————————-
Vanaf 11:15 is er koffie en thee, en vanaf 12:30 een hapje en een drankje.
En voor wie tijd en zin heeft: aansluitend gaan we met elkaar lunchen.
Fijn als je dan ook iets te eten meeneemt voor jezelf en één persoon extra. Er is een magnetron en een gasstel aanwezig om eventueel iets op te warmen. Een salade of gesmeerde crackers of broodjes (bijvoorbeeld) zijn natuurlijk ook een prima optie.
Heel hartelijk welkom! Er is kinderoppas aanwezig.

team HILL