Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/04/2018
11:30 - 12:30

Locatie
HILL

Categorieën


Rehabilitatie: een typisch christelijk idee.

Het christelijk geloof heeft een steeds kleinere plek in de samenleving.
Op zich is dat niet erg. Christenen zijn ‘het zout van de aarde’ volgens Jezus en dat betekent automatisch dat je een minderheid bent.
Een klein beetje zout is al genoeg om eten op smaak te brengen tenslotte.

 Maar is er iets unieks aan het christelijk geloof dat je gaat missen, als er helemaal niet meer aan dit geloof zou worden gedaan?

De ontmoeting tussen Petrus en Jezus na de opstanding, in Johannes 21, geeft een prachtig voorbeeld. Eerherstel of rehabilitatie is zo’n unique selling point. Het komt gelukkig ook buiten christelijke kring voor, maar het heeft onmiskenbaar christelijke wortels. Eerherstel heeft namelijk alles te maken met vergeving. En de noodzaak en de kracht om te vergeven vind je nergens zo terug als in het christendom. Een samenleving waar dit geluid niet meer gehoord wordt, loopt grote kans te verharden en te verruwen.

Een hartelijk welkom! – er is kinderoppas aanwezig!
Tijdens de inloop, vanaf 11.00 uur, is er koffie en thee.
Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje en eet gezellig mee met onze ‘aanschuifmaaltijd’. We vinden het fijn als je bijvoorbeeld je eigen favoriete lunchgerecht meeneemt om te delen aan tafel – velen smaken geven een goed gevulde tafel –  maar ook zonder dat ben je van harte uitgenodigd.  🙂